nuffnang advert

Tuesday, May 23, 2017

sedapnya masakan di Thai Cup, Publika ni

Assalamualaikum semua...

memandangkan ramai kawan2 ofis yang tanya pasal Thai Cup ni,
meh la i update sebelum Ramadhan bermula...
kot2 korang boleh terjah dalam minggu ni...hehe...

macam biasa la, kalau hari Jumaat, rehat lama sikit...
so, kami geng makan 16 ni plan nak makan kat Thai Cup...
aku pernah rasa tomyam thai cup ni, mmg sedappppp...
pastu pulak si mak buyung Yan pun dah berkicau kata nak makan kat sini,
so, apa lagi, kami plan baekkk punyaaaa...
moh kita ke Thai Cup, Publika.

ni dia restoran Thai Cup...
ramai yang tanya kat IG, restoran ni kat mana...
restoran ni kat Publika, Solaris Dutamas ye sayang2 semua..

kat sini memang masakan original Thailand tau...
tapi nak habaq awal2, makan kat sini a bit pricey...
mahal tapi sedappp...
makan share dgn kawan2 tak lah rasa terbeban sangat...haha...

 menu...

nak makan apa pun pening dah masa ni,
kalau boleh semua nak try...haha...
tapi kawan2 aku yang 3 org ni dah pernah makan kat sini,
so dorang recommend makan ikan, tomyam n udang...

my lovely sisters...
Eqa n Tehah...
Eqa tu bukan sekadar adik dah,
dia tu jugak my kitchen helper, tempat luahan perasaan dan merangkap my personal banker...hahaha...
agak2 tak cukup duit je, mmg dia yg aku carik...
tq Eqa sebab lahir kat dunia ni...muahahaha...

Tehah pulak tempat aku nak rujuk benda2 agama...
agak2 ada kemusykilan mmg dia yg kami carik...

kopi ais n thai tea ais...
ahhhhh....sedapppp....

hot thai tea...aku punya...
ada jugak air lain, tapi tak sempat snap pic..huhu...

ni diaaaaaa...
saat ditunggu telah tiba...
seafood tomyam sedap nak pengsann...
tomyam ni kami amek large portion...
harga dia rm49.90...
mahal sikit la tapi serius tak menyesal order tomyam ni...
isi penuh dengan udang, sotong, fish fillet, lala...
udang gemuk2 pulak tu...
sumpah sedap, tak tipu punya...
berebut2 kami makan tomyam ni...

close up...
sumpah aku tengah taip ni pun terliur balik...grrrr...

kailan ikan masin...
yg ni kami amek small portion je...
tak ingat dah berapa harga, tapi sayur mcm ni pun agak mahal jugak...
aku ada simpan resit, tapi resit tu cleaner ofis aku dia pi buanggggg...
stress mak jemah okeyyyy...
mentang2 dia tengok resit tu konyok2 berlipat2, dia ingat sampah agaknya,
terus dia buang...grrrr...

ikan garoupa with sweet sour chilli...
ikan garing, sos pun sedap...
alahaiiiiii, kenapa sedap sangat ni...
lain sangat dengan orang melayu masak...
tak tahu lah apa yang sedap sangat ni..
yang ni aku ingat harga dia, rm63.90
mahal kan? huhu...sabo je la...

ni lagi satu...
tak tahu lah apa nama menu ni...
nak kata sambal bukan sambal,
masak lemak pun bukan, kari jauh sekali..
ada rasa serai, kunyit, daun limau purut dan ada rasa ketumbar jugak...
ya Rabbi, siap ada petai okeyyyy...
sedap tahap aku tak reti nak explain dah ni...hahaha...

pulut mangga...
nyum nyum...

4 main course, 1 dessert, 7 white rice..
wahhhh tak sabar dah ni...

sesi ambil gambar bermula...

 kemain kau atonnnn...hahaha...

 sorang lagi tak nak kalah...kahkahkah...

 ok dah siap semua amek gambar, terkammmm!!!

 rebut jangan tak rebut...

pulut mangga ni kita rasa sorang sikit...
dah makan ramai2 kan...
so benda sikit, kita rasa sikit...
ingat sikit orang belakang..

bukti sedap...
licin semua okeyyyy...
ko tengok si mak buyung kat hujung tu...
bukti kekenyangan dan puas hati sangat tu...hahaha...

 kekenyangan...

 dah kenyang terus termenung...

ehsan whatsapp...
7 of us...

 yan, dayah, aton, dd, tehah, mira filzah, eqa..

serius kami puas hati makan kat sini...
total makan adalah rm258...
ketaq tangan nak bayar...hahaha...
mujur makan bertujuh...
nak repeat sini mmg boleh, tapi tunggu poket tebal sikit la...kehkeh...
sesekali boleh la makan mewah dan sedap mcm ni...
tak boleh selalu, ekonomi tak berapa bagus,
so kena banyak berjimat cermat gituu...


so, sapa nak try makan original masakan Thai, ni details:


Thai Cup:
Publika, 
1, Jalan Dutamas, Solaris Dutamas, KL.


12 comments:

Emarieys said...

Fuhh licin tandanya memang sedap..berbaloilah dengan harga m..tak rasa ralat bayar mahal..makanan sedap sangat.

Liyana Anuar said...

nampak sedap2 ,tu yang harga pun ketaq nak bayar..hehe

idzwa kamaruddin said...

bertujuh bahagi kan tak bnyk sgt weh..kekeke..

Ucing said...

Seronok makan sedap sedap .(^_^).

Kakcik Nur said...

Waduh...lapar balik perut mak tengok makanan tu semua... :)

dear anies said...

tgk tmpt dah tau mahal. tp mahal n sedap ok boleh terima. kalau mahal tp hampeh, tu yg rs nk bako je resto tu... hahahaha

mama tisya said...

Tgk makanan tu pn leh terbayang kesedapannya ... mahal sdap xpe.. jgn mhl xsdap.. bahagi 7 org ok tu

Amanda Suria said...

Makan kat sini memang sedap but a bit pricey..makan berdua je i kena 150++..giler kuat makan...

Inani Hazwani said...

Tomyam tu menggoda jiwa raga sangat tau. Hahah! Sedapnya!

hasnidar Ramlyy said...

tengok menu.pun dah rasa sedap.air teh siam mmg best...sbb diorang letak susu cair.itu yg buat org termimpi2

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

o.k next station -----> first friday after Aidilfitri..miahahhaha

Cik Rose said...

Kalau sedap, mahal sikit puas hati kan.. Udang tu memang buat Ros teringin!