nuffnang advert

Monday, September 25, 2017

ke Sunway Putra Mall kita

Assalamualaikum semua....

eiii bosannya tajuk post aku tu...hahaha...
gasak la heh...takde idea dah ni...
kabare semua?
aku sihat2 je...Alhamdulillah...
makin gemuk pulak tu...hahaha...
nak buat cemana, aku kan suka makan...
pastu dapat pulak kawan2 yang semuanya pun kaki makan...
cemana nak diet? grrrrr...

jom je la layan gambar2 kat bawah ni...
malas update blog sebenarnya ni...
tapi gigihkan jugak la...

jumaat lepas kan cuti Awal Muharam...
so, masa tu la hubby pun dapat cuti jugak...
kalau setakat cuti Sabtu Ahad mmg laki aku takde kat rumah...
dia ada kelas...so cuti public holiday sehari mcm ni moh la ajak laki keluar sat...
bukan senang tau nak ajak hubby keluar sekarang..
ye la bila sabtu ahad dia ada kelas,
kalau ada peluang cuti hubby suka lepak kat rumah je...nak rehat katanya...
penat kerja dan belajar sekaligus...
tapi disebabkan anak2 dah berzikir nak tengok wayang...
moh la kita sesekali keluar kawasan...hahaha...

so, aku pun apa lagi...
cepat2 cakap 'ok, i gantung kuali hari ni'
laju2 kami anak beranak siap simple2 nak pi breakfast...
pot kami makan hari tu kat kedai bawah pokok kat Kundang...
uiii sedap2 lauk pauk dia okeyyy...
aku ni pulak jenis kalau pagi2 dah hidang lauk pauk,
mmg aku akan makan nasi campur terus...
sebab tergoda dengan lauk pauk yang panas2...
roti canai ke, nasi lemak ke mmg tak layan dah...
hahaha...
tu kat pinggan aku tu, aku amek ikan goreng berlada...
aku kalau berlada kering2 mcm ni mmg suka...
layannn...

lepas breakfast, bawak anak2 ronda Tasik Biru, Kundang...
dekat je ni dengan rumah aku...
selalu jugak kami pusing2 tasik ni...
ada tempat nak memancing, nak berkelah dan jugak ada playground..
besar dah si abang tu...
nak masuk Form 1 dah tahun depan...huhu...

haaaa...ada pun pic dengan junior...
susah nak tangkap dia ni bergambar sekali...
biasa lah dia, kalau dah dapat playground mana nak bergambar...grrrr...

 ok, satu shot lagi...

habis solat Jumaat, apa lagiiii...
kita serbu panggung wayang...
anak2 nak tengok Abang Long Fadil 2...
asalnya nak tengok kat Rawang je, tapi kat rawang dah abes citer tu...
sudahnya bila tengok kat online jadual panggung,
yang ada pun cuma kat Sunway Putra Mall yang kena dengan timing kami masa tu...
so, ni kira first time anak2 masuk Sunway Putra ni..
kalau mama dorang ni tak yah cakap la...
mmg selalu sangat makan kat sini dengan kawan2...huhu...

 amboiii gediknya yang tengah tu..hahaha...

ni sebenarnya first time bawak junior tengok wayang...
sebab junior ni lasak sikit, takut dia tak boleh behave kat panggung...
tapi sekarang ni dia berusia 3 tahun 2 bulan, kami beranikan la bawak dia...
nasib baik jugak citer abang long fadil tu tak bosan...
penuh dengan action dan lawak, so, junior pun boleh behave dan enjoy movie tu..

keluar movie lepak2 makan kat Nek Mok...
hrmmm ok2 lah food dia...

ni dia budak yang jakun masuk panggung...
dalam panggung dia asyik cakap besarrrrrrnyaaaaa tv ni mama...
pastu sibuk duk cari remote...muahahaha...
bila movie dah start dia tercengang2 sampai melopong mulut...
pastu berkali2 dia cakap kat mama dia ni...
nnt junior belikan daddy, mama ngan abang tv besar mcm ni tau..
amboiii sweet sangat ni...kehkeh...

ok, sekian la cerita kami di hari cuti Awal Muharam...
walau cuma tengok wayang dan makan2, kami tetap enjoy!
tq hubby for ur time...

8 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

Dok rasa aritu tgk gmbr masih baby lg..aalalalal.. kejap je masa berlalu.

sdp lak tgk emnu tu kak oi.
Benci toi masuk blog ni
Kahkahkah.

Rapunzel Cikilolo said...

hehehe,

junior nnt beli je la panggung wayang 1. ramai-ramai boleh tengok.

mama tisya said...

dh lama xtgk wyg sekeluarga...cuti aritu pn mereput kt umh sbb hubby xsihat..jd "nurse" part time kejap

norhidana miswan said...

junior lah yg paling comei manja ciut gitu... geram nengok aksi2 gedik dia tu mcm nk cubit2 ja...

junior pun dh tgk wayang, bila lah aku ni nk try bwk aiyan pi tgk wayang agaknya

Aefa said...

Kalau junior beli tv besar nnti dpt la acik2 smua tumpang tgk ye. hehhe

dear anies said...

kalu junior bli kn tv bsr tu nnt nk boh kt mn? 😆😆😆

Siqah Hussin said...

Kalau weekend, bab gantung kuali memang best! Hihi. Nampak sedap makanan Nek Mok tu.

Amanda Suria said...

Jeles sungguh la makan nasik kak wok tu ha...aku ngidam dari tahun lepas lagi tapi takde sapa nak layan..hahaha