nuffnang advert

Thursday, October 12, 2017

melawat baby Ariel

Assalamualaikum semua...


Jumaat lepas kami #gengmakan16 pi ziarah sahabat baik kami, Yan...
kalau korang semua ingat,
kami pernah buat majlis baby shower kat mak buyung ni..
dan Alhamdulillah,
Yan dah selamat bersalinkan baby boy pada 27 September yang lepas...

ni dia...baby boy yang ditunggu2...
punya lama duk dalam perut mak dia,
takmo keluar2...
sampai mak dia sendiri dah risau...hahaha...
comel kan...nama baby ni Ariel...
apa ntah nama penuh dia...lupa dah aku...huhu...

tu dia orang dalam pantang siap pakai bedak lipstik bagai...
aku tanya dia ko dah kenapa bermekap bagai ni Yan?
ko tahu dia jawab apa?
ye lah, kang nak masuk blog kak wahida,
kena lah mekap...muahahaha...
sabo je la dengan si Yan ni...
pastu beriya2 nak bergambar dengan car seat hadiah dari kami semua..
ye lah yan, kami ikutkan aje...

holloh holloh...
syoknya jadi baby...
tak yah nak fikir masalah...
tido je kejenya...best betul...

cer korang bagitahu apa persamaan aku dengan baby comel ni?
siapa pandai jawab aku bagi lima puluh hengget...
takpe la, meh la aku tolong jawabkan...
nak tunggu korang jawab lambat sangat...hahaha...
baby Ariel ni lahir sama dengan aku tau...
so, kami ni baby 27 September...

cer korang teka lagi,
apa persamaan aku dengan baby ni?
meh sini aku tolong jawab kan...
mesti lah orang yang lahir 27 September ni comel2 belaka...
dah la comel, baik hati pulak tu...
hahahaha...larikkkk...

masa kami sampai rumah Yan ni mmg time lunch hour...
mak Yan dah siap masak untuk kami...
terima kasih makcik! susah2 je...
sedap sungguh semua lauk2 makcik...
ada kari ayam, sambal sotong, ikan goreng berlada, peria pecah telur...

ko tengok, masing2 mata dah tak larat nak tengok kamera...
semua dah duk tengok lauk pauk atas meja tu ha...
hahaha...

ok ok, sila behave sikit...
moh bergambo dulu...

dah puas peluk cium baby,
dah kenyang, dah bergosip serba sikit,
moh la kita balik ofis...

anyway tahniah Yan,
anak ketiga ni dapat jugak ko baby boy kan..
Alhamdulillah, mmg rezeki ko...
semoga ko cepat sembuh dan selamat berpantang ye...
kami semua sayang ko...
cepat masuk ofis yan,
kami rindu masakan ko...kuikui...

6 comments:

Kakcik Nur said...

Comelnya baby Ariel. Tahniah Yan.

Semoga Ariel membesar dengan sihat dan bakal menjadi anak yang soleh.

dear anies said...

comel ariel tau je ada org dtg umah... bukak mata siap2 ;-)

Inani Hazwani said...

Comelnyaa baby! Lauk pauk pun semuaa sedap :)

dorsett pink said...

comelnya.. tengok baby, teringin sangat2 skrang nak baby jugak, rindu nak pam susu, nak bertungku , nak pakaikan baby barut, bedung and the list goes on... hehe

Kazman / Sue said...

comelnyaaa baby tu....

I am LZ said...

Alolo comey sungguh baby Yan..