nuffnang advert

Wednesday, November 8, 2017

nasi lemak kari telur Wisma Genting

Assalamualaikum semua...

sekejapnya dah bulan November kan...huhu..
cepat betul masa berlalu...
ok lah tak yah merapu panjang2...
sebenarnya ada banyak benda nak cerita, tapi macam biasa lah,
masa tak mengizinkan nak coretkan kat blog ni...malas pun ye...
rajin update kat instagram je la...

isnin lepas (6/11/17), aku amek annual leave...
sebab dah plan ngan Geng Pelangi nak berjimba dengan dorang...
pada yang dah lama follow blog aku,
sure korang tahu Geng Pelangi aku ni kan...
Geng Pelangi ni ada lah geng blogger yang kami kenal sejak 7 tahun lepas...
kami ni jarang jumpa, tapi kami aktif berchatting dalam wasap..
dulu asalnya semua pun aktif menulis kat blog,
sekarang ni cuba tanya masing2, sapa je yang aktif dengan blog...
aku ni pun kadang2 ikut mood je baru nak update...

Geng Pelangi ni sebenarnya rajin je berjumpa each other,
cuma selalu bila ada gathering, aku je yang susah nak attend,
sebab kadang tak kena masa dan waktu...
so, aku mampu tengok pic2 dorang je la kalau dorang up kat grup...
tapi kali  ni mmg aku nak turun berjimba sekali...
sebab dah rindu lama sangat tak jumpa dengan dorang...

kami plan nak makan nasi lemak kat Wisma Genting...
kesian aku kan, kerja lama dah area KL...
tapi wisma genting pun aku tak tahu...muahahaha...
tapi bila kak Dee sebut Wisma Cosway, aku dapat gambaran sikit la...
sebab Wisma Cosway kalau tak tau jugak mmg melampau la...ekekek...
di antara Wisma Genting dan Wisma Cosway ada wisma penjaja...
ada satu lorong penjaja yang jual makanan2...
tu nampak tak? satu lorong panjang bertutup...
situ lah kami breakfast...

bila aku masuk wisma penjajaja ni,
aku macam ehhhh, semua pun stall cina ke?
ye...mmg sini stall cina, mcm2 ada dorang jual pagi2...
tapi dalam ramai2 cina yg meniaga ni, ada satu stall melayu yang jual nasi lemak...

haaa, ni dia...nasi lemak Hilton Corner...
atau dikenali jugak dengan nasi lemak Abang Ipin...

tu dia pilihan lauk pauk...
orang yang datang makan kat sini beratur okeyyyy...
cina, melayu, india aku tengok masing2 beratur kat kedai abang ni...
ada kari telur, sambal sotong, sambal ikan, gulai ayam...
macam2 lagi lauk...tapi kak dee cakap kat sini mmg terkenal dengan kari telur..
selain nasi lemak, bihun dan mee goreng pun ada jugak...
aku sebenarnya sampai awal kat Wisma Genting ni...
so, aku duduk dulu order teh tarik je dulu sambil tunggu kawan2 aku sampai...
tapi sambil menunggu tu, punyalah aku berdoa, jangan lah nasi lemak ni abes...haha..
ye lah, aku tengok kemain ramai orang beratur,
kang aku takut sampai turn kitaorg nak beli makanan, habisss...
memang nangis tak berlagu...huhu...

tu diaaaa....

menu nasi lemak aku pada hari tu...
aku amek kari telur dengan sambal ikan...
ok jugak...boleh tahan rasa dia...

breakfast kami pagi tu...
dah macam nasi kandar pulak aku tengok...

settle makan, yuyu (kiri sekali) keluarkan satu box lipstik...
ada mcm2 kaler...
so, apa lagi, masing2 nak menerai la...
yuyu belanja kami sorang sebatang lipstik...tq yuyu!

si Amy ni mmg suka try warna2 garang...
yang penting kena confident kan kalau nak pakai warna2 gini..
kalau aku yg pakai, mmg errmmmm je la jawabnyaaaa...

kami berenam...
Geng Pelangi ni sebenarnya ada 8 orang...
tapi lagi 2 orang tak boleh attend...
takpe la...kena faham masing2 ada komitmen masing2...
sapa yg free dan available jom lah kita berjimba...
bila lagi nak 'me time' kan...
so, kali ni punya ahli jemaah adalah aku, Yuyu, Dee, Amy, Elly, Nor.
yang takde kali ni Ieda dan Kak Zu...

habis makan nasi lemak, kami plan nak masuk Escape Room...
kami tuju ke Berjaya Times Square...
dari Wisma Genting ke Berjaya, kami naik uber...
siap amek gambar dengan abg uber kau...hahaha...
kali ni kami dapat naik Starex...
selalu aku kalau keluar dgn kwn2 aku kalau mintak 7 seater mostly dapat Alza je la...
kali ni kami dapat naik Starex tu yang jakun sekejap tu...
kahkah...
dapat naik Starex free pulak tu, sbb Amy redeem point dia tu...
maklumlah, Amy jugak adalah pemandu uber tau...hehe...
Tq amy!

starex dah pergi meninggalkan kami...
oh sekejapnya dapat merasa kau wahai sang starex...hahaha


ok lah, nnt aku citer pasal kami masuk escape room...
best tau!

8 comments:

Nadia Nurul said...

nmpak sedap nasi lemak tu...bestnya jumpa geng..

Ucing said...

seronok nya makan makan (^_^).

Kakcik Nur said...

Seronok sesekali keluar dengan kawan-kawan 'sekepala' sahaja... :)

dear anies said...

ni yg rs nak terai je niii

mama tisya said...

bila lama xjmpa mmg syok la..mkn2..chatting2 kn...nasi lemak hilton pernh mkn ms opis kt area pavi dlu...naik starex mmg syok...pernah naik ms raya haji 1 family mertua p jln2 beraya 7 dewasa 4 kanak2

akubiomed said...

Lauknya banyak nak sahaja semuanya bubuh dalam pinggan. :)

Rapunzel Cikilolo said...

hahaha,

aku pun ingat ko pegi genting tadi.

kuah sambal sampai banjir. mesti sedap kan.

LYAfrina said...

Meriahnyaaaa laukk